نام کتاب: خودشناسی با روش یونگ (تکنیک رمز واژه)
نویسنده: مایکل دانیلز
ترجمه: اسماعیل فصیح
انتشارات: فاخته – ۱۳۷۲
خود شناسی با روش یونگ یا تکنیک رمز واژه کتابی است در مورد تکنیک خاصی که یک نوع بازی «تداعی واژهها» با روشها و قوانین خاص خود است. ریشهٔ این تست بر اساس ساختار افکار «کارل گوستاو یونگ» روانپزشک و روانکاو سوئیسی است. هر چند که به گفته نویسنده کتاب، موضوعات دیگری هم برای نخستین بار در این کتاب مطرح میشوند که مربوط به تمام مکاتب و سیستمهای درمانی است.
در واقع تست رمز واژه (Watch Word) یک تست فرافکن است که معمولا برای پی بردن به آن قسمت از شخصیت و روان انسان که در آزمونهای روانشناختی عینی دستیابی به آن ها دشوار است بهکار میرود. این تست شاید راهی باشد برای کشف بهتر قسمتهای اغلب پنهان وجود خودمان که در روانکاوی به آن ناخودآگاه میگوییم. فهم وجه ناخودآگاه دید کلیتری از شخصیتمان به ما میدهد که به انسجام شخصیت ما کمک میکند. به قول «مایکل دانیلز»:
«آزمونهای روانشناختی عینی Objective ممکن است درختهای مختلف (اجزای مختلف شخصیت) را به ما نشان دهند، ولی آیا نباید «کلّ جنگل» را هم بتوانیم ببینیم؟» در میان این مجموعه پیچیده از «نشانهای» گوناگون، «من» کجا هستم؟
یکی دیگر از مزایای تست «رمز واژه» (Watch Word) که نویسنده کتاب بر آن تاکید میورزد، آشنا شدن فرد با «داستان زندگیاش» پس از انجام این آزمون است. یا به بیان بهتر کشف کردن داستان زندگی و خلق دوباره آن و مهمتر از همه یافتن «الگوی قابل فهمی» در زندگی خود است. بدین ترتیب روایت شخصی هر یک از ما علاوه بر این که میتواند حس جهتیابی و راهنمایی مثبت برای آینده داشته باشد، همچنین میتواند توضیح و تفسیری نیز برای وقایع گذشته و حال باشد.
در پایان باید توجه کرد که به این تست به چشم ابزاری در کنار دیگر ابزارها و روشهای روانشناختی و خود شناسی نگاه کرد و به هیچ وجه نباید انتظار بیش از حد از آن داشت. شاید «رمز واژه» میتواند یک شروع خوب برای شناخت بهتر خود باشد.
با توجه به این که این کتاب چند دهه است تجدید چاپ نشده است، فایل pdf کتاب در کانال تلگرام گذاشته شده است.
علی محمدی _ کارشناس ارشد روانشناسی
مطالب مرتبط
لینک کوتاه مطلب: https://drsargolzaei.com/?p=478