ضریب هوش و ساختار سیاسی
«ژان پیاژه» اعتقاددارد که هرچه درجایی تنوع (Diversity)، غنا (Richness) و پیچیدگی (Complexity) در زمینه اطلاعات بیشترباشد رشد شناختی بیشتر است. بنابراین «جامعه باز» – آنچنان که «کارل پوپر» ناممینهد – باعث رشد فرهنگی یک جامعه میشود و «جامعه بسته اطلاعاتی» باعث پسرفت فرهنگی میشود.
نمونه چنین پدیدهای در چین و هونگ کونگ دیدهشد. از دهه 1950 که جمهوری کمونیستی مائو در چین پیروزشد فضای چین فضای «تک صدایی» و «سانسور اطلاعات» شد. (اکنون نیز به رغم تحولات اقتصادی هنوز چین بصورت تکحزبی اداره میشود و سانسور اطلاعات و فیلترشدن اینترنت در آن ادامهدارد!)
در همینحال قرارداد بین چین و انگلستان باعثشد که بندر هونگ کونگ تا سال 2000 میلادی خارج از حاکمیت مائوئیزم باقیبماند. نتیجه این شد که چند دهه پس از آن امید به زندگی (طول عمر مورد انتظار) در هونگ کونگ (همان ژن چینی) نزدیک به 20 سال بالاتر از چین باشد. (کتاب مدیریت استراتژیک – فرد دیوید) و رتبه هوش (IQ) هونگ کونگیها در جهان اول و رتبه چینیها درجهان هشتم باشد! (این رتبه بندی را در سایت ویکیپدیا می توانید ملاحظهکنید)
جامعه تکصدایی افرادی را تربیت میکند که رشد شناختی پایینی دارند و از نظر پیاژه پایینبودن رشد شناختی یعنی «تفکر عینی» (Concrete) به جای «تفکر انتزاعی» (Abstract) .
دکتر محمدرضا سرگلزایی ـ روانپزشک
obekti.bg
مطالب مرتبط
- دشمن
- انقلاب فرهنگی چین
- آداپتاسیون
- انسانِ بالغ
- پوپولیسم چیست؟
- Photo From: obekti.bg
لینک کوتاه مطلب: https://drsargolzaei.com/?p=279