نام کتاب: هیپنوتیزم_ تکنیکهای پیشرفته هیپنوتیزم درمانی و تحلیل هیپنوتیزمی
نویسنده: ترنس واتز (Terence Watts)
مترجمان: سید ناصر مشیر استخاره _سید محمد کاظم طباطبایی
ناشر: طرحواره – چاپ اول 1397
من از سال 1362 که اولین کتاب زندگیام راجع به هیپنوتیزم و مانیهتیزم را خواندم درگیر هیپنوتیزم بودم ولی تا سال 1376 که همزمان با ورود به دورۀ تخصصی روانپزشکی در دورههای آموزشی انجمن هیپنوتیزم بالینی ایران ثبت نام کردم، درک درستی از هیپنوتیزم پیدا نکردم.
تا پیش از آن، هیپنوتیزم را یک قدرت ماورائی میدانستم و قلمرویی اسرارآمیز برای آن قائل بودم. با ورود به عرصۀ روانپزشکی، و شرکت در دورههای عملی هیپنوتیزم دریافتم که هیپنوتیزم قدرتی اسرارآمیز و ماورایی نیست بلکه تکنیکی است که هر کس میتواند آن را بیاموزد و به کار ببرد مشروط بر آن که درک درستی از روانشناسی داشته باشد.
از سال 1381 که برای تدریس در انجمن هیپنوتیزم بالینی دعوت شدم متوجه شدم که بسیاری از روانشناسان و پزشکانی هم که برای یادگیری هیپنوتیزم داوطلب میشوند دچار همان خطایی هستند که من دچارش بودم!
هیپنوتیزم یک قدرت ماورائی نیست و به قلمرویی اسرارآمیز هم تعلّق ندارد، هیپنوتیزم همان کاری است که قصهگویان بزرگ با ما میکنند، از افسانههای هزار و یک شب و قصههای پیچ در پیچ مثنوی مولوی گرفته تا والت دیسنی و هالیوود!
هیپنوتیزم هنر استفاده از قدرت تخیل آدمی است. این که بدانیم چگونه فانتزیها بر زندگی ما تأثیر میگذارند و چگونه فانتزیهای کارآمد و مفید را جایگزین فانتزیهای ناکارآمد و مضرّ کنیم.
«ترنس واتز» نویسندۀ کتاب «هیپنوتیزم: تکنیکهای پیشرفتۀ هیپنوتیزمدرمانی و تحلیل هیپنوتیزمی» برای پیشبرد یک هیپنوتیزم مؤثر از ابزارهای مختلفی استفاده کرده است.
او هم از دیدگاه یونگ بهره برده است، هم از دیدگاه فریتز پرلز و ویرجینیا ساتیر، هم از دیدگاه ژاکوب مورنو و هم از فرآیند شناختدرمانی و این دقیقاً همان چیزی است که در کلاسهای انجمن هیپنوتیزم به دانشجویان میگویم:
«شما نمیتوانید یک هیپنوتیزم درمانگر باشید مگر آن که یک رواندرمانگر باشید، شما برای کاربرد درست هیپنوتیزم باید هم روانکاوی فروید را بشناسید، هم روانشناسی آرکهتایپال یونگ را و هم درمان شناختی رفتاری را! هیچ راه میانبُری برای هیپنوتراپیست شدن وجود ندارد!»
«تِرنس واتز» پیش از این کتاب، هم در زمینۀ تیپشناسی میتولوژیک کتاب نوشته است (کتاب شخصیت جنگجو، شخصیت خانهنشین، شخصیت کوچنشین) و هم در زمینۀ درمان شناختی رفتاری کتاب نوشته است (شناختدرمانی سریع) بنابر این بهخوبی توانسته در این کتاب رویکردهای مختلف را برای پیشبرد یک درمان هیپنوتیزمی موفق با هم تلفیق کند.
خوشحالم که این کتاب ارزشمند در اختیار هیپنوتراپیستهای فارسی زبان قرار گرفته است و امیدوارم بهزودی سایر کتابهای «ترانس واتز» به فارسی ترجمه شوند.
دکتر محمدرضا سرگلزایی – روانپزشک
تلفن مرکز پخش : ۰۲۱-۸۸۰۳۲۰۳۹
مطالب مرتبط
لینک کوتاه مطلب: https://drsargolzaei.com/?p=568