پرسش و پاسخ: واژگان عربی
.پرسش:
با عرض سلام و سپاس
استاد عزیزم دو تا سوال در رابطه با مطالبی که با بزرگواری ما را در شنیدن آنها سهیم میکنید دارم.
بسیاری از دوستان از جمله خودم از استفاده شما از جملات عربی چه قرآنی و چه غیر آن از شما گلهمند هستند. از نظر من فقط آنچه را که بیطرفانه ارائه میدهید مهم است گرچه برای من هم بهدلایلی که خود نیز میدانید شنیدن این کلمات و جملات به نقل از قرآن یا امام… جالب نیست.
سوال من ایناست: آیا میشود با عدم استفاده از این موارد حساسیت برانگیز مخاطبین بیشتری جذبکرد و کار فرهنگی که جامعه ما بشدت به آن احتیاج دارد را گستردهتر ارائهکرد؟
سوال بعدی من درباره مقایسه «دکتر سروش» با بزرگانی نظیر «مولانا» و «یونگ» و… است.
واقعا اینطور فکر میکنید؟!!
با سپاس.
.
پاسخ دکتر سرگلزایی:
با سلام و احترام
اوّل این که قرآن، احادیث و زبان عربی بخش بزرگی از میراثتاریخی ما هستند، هشتاددرصد واژگانی که ما در محاورهٔ روزانه بهکار میبریم عربی هستند، بدون دانستن قرآن بخش بزرگی از اشعار حافظ، سعدی و مولانا را درک نمیکنیم، چه این میراث تاریخی را دوست داشتهباشیم، چه از آن نفرت داشتهباشیم،چه به آموزههای آنها معتقد باشیم و چه منکر باشیم، به گمان من مجبوریم برای فهم آنچه که هستیم این میراث را عمیقاً بشناسیم.
دوّم این که من هیچ اطلاعاتی از شخصیت و سبک زندگی «دکتر سروش» ندارم، لذا نمیدانم که آیا ایشان از حیث شخصیت شباهتی به «مولانا» یا «یونگ» دارند یا خیر، ولی محتوای آموزههای فلسفی – کلامی ایشان در حوزهٔ دین کاملاً با آموزههای مولانا و یونگ همسو است.
سبز باشید.
سبز باشید.
لینک کوتاه مطلب: https://drsargolzaei.com/?p=5012
ادامه خواندن