چشم تاریخ: هیروهیتو
«هیروهیتو» یا امپراتور شووا (1989-1901) یکصد و بیست و چهارمین امپراتور ژاپن بود که پس از مرگ پدرش به مقام امپراتوری نایل گردید، وی بین سال های ۱۹۲۶ تا ۱۹۸۹ امپراتور این کشور بود. تا قبل از پایان جنگ جهانی دوم وی را «پسر آسمان» میخواندند. طبق قوانین ژاپن در آن موقع امپراتور را پسر آسمان مینامیدند و بجز افراد خاص کسی حق چشم دوختن به او را نداشت. هیروهیتو خود را شکستناپذیر فرض میکرد!
در زمان حکومت وی ارتش ژاپن «منچوری» را اشغال کرد. او با «آدولف هیتلر» و «بنیتو موسولینی» پیمان اتحاد بست و با آغاز جنگ جهانی دوم دستور حمله به مستعمرات انگلستان و فرانسه در جنوب شرقی آسیا را صادر کرد. امپراتور ژاپن پیش از جنگجهانی شبه جزیرهی کره را نیز تصرّف کرده بود! هیروهیتو همچنین در سال ۱۹۴۱ فرمان بمباران «بندر پرلهاربر » آمریکا را داد و به این شکل جنگ با آمریکا را آغاز کرد. در روز 13 دسامبر سال 1937 میلادی سربازان ارتش ژاپن پس از 3 روز بمباران بیوقفه شهر «نانجینگ» یا «نانکینگ» در مرکز چین وارد این شهر میشوند. ورود سربازان ژاپنی به شهر نانجینگ برای اهالی فاجعهبار بود.
ژاپنیها بلافاصله پس از تصرف شهر دست به قتل عامهای گسترده و بیرحمانه میزنند. در نهایت بعد از کشته شدن حدود 10 میلیون چینی و با اعلام شکست آلمان در بهار ۱۹۴۵ هیروهیتو برای حفظ تاج و تخت خود دستور عقب نشینی ارتش ژاپن از شرق و جنوب شرقی آسیا را صادر کرد. ایالات متحده آمریکا بارها از ژاپن خواست تسلیم شود ولی هیروهیتو و مقامات نظامی ژاپن نپذیرفتند. سرانجام آمریکا دو بمب اتم در شهرهای «هیروشیما» و «ناکازاکی» ژاپن پرتاب کرد. این اقدام آمریکا ضربهٔ سختی بر پیکرهٔ امپراتوری ژاپن وارد آورد، هیروهیتو با مشاهدهٔ این اوضاع به فکر تسلیمشدن افتاد. عدهای از نظامیان خواستند علیه وی کودتا کنند اما موفق نشدند و سرانجام هیروهیتو در ماه اوت ۱۹۴۵ شرایط ایالات متحدهٔ آمریکا را پذیرفت و ژاپن بیقیدوشرط تسلیم شد. چند روز بعد هیروهیتو طی نطق رادیویی از مردم ژاپن خواست تا این شکست را بپذیرند و در راه ترمیم و پیشرفت کشورشان قدم بردارند همچنین اعلام کرد که از امروز دیگر پسر آسمان نیست و از هیچ قداستی نیز برخوردار نمیباشد و از این پس همه میتوانند به او نگاه کنند. این گونه بود که افسانهی آسمانی بودن و شکستناپذیری پیشوا، ژاپن را گرفتار شرمساری تاریخی و خسارتی عظیم کرد. دولتمردان ژاپنی بارها از عملکرد جنگ افروزانه و اشغالگرانهی ژاپن در دوران جنگ دوّم جهانی عذرخواهی کردند.
لینک کوتاه مطلب: https://drsargolzaei.com/?p=5573