کتاب حرفهایی برای امروزیها
جامعه توسعهیافته در مرز بین عصر صنعتی و عصر پسامدرن قرار دارد. در حالی که جوامع در حال توسعه در مرز بین عصر کشاورزی و عصر صنعتی قرار دارند. (یا بر اساس آنچه در فصل قبل گفته شد در مرز بین روستا و شهر). در عصر کشاورزی انسانها برای ایجاد امنیت فیزیکی (دفع خطر) دور هم جمع میشدند.
در این شرایط امکان بیشتری وجود داشت که در صورت حمله گرگها (مثلا) بتوانند از خود دفاع کنند. اما امروزه دیگر انسانها برای تامین امنیت فیزیکی نیاز به دور هم بودن ندارند.
ابزارهای امنیتی و نهادهای مدنی (شهری) تامین امنیت «علیالقاعده» بیش از دور هم جمع بودن میتوانند امنیت فیزیکی را تامین کنند و «مقرون به صرفهتر» هستند. در جامعه صنعتی انسانها برای «درکشدن، عشق ورزیدن و مورد احترام بودن» با هم ارتباط برقرار میکنند. نیاز به امنیت فیزیکی با حضور فیزیکی تامین میشود اما نیازهای عاطفی انسان با حضور فیزیکی تامین نمیشوند.
همانطور که در فصل پیش گفته شد، تبدیل شدن قراردادها به آیین، باعث شدهاند که ذهن ما در فضای بسته گیر بیفتد.
ما نیاز به «همدلی» داریم اما به گونهای رفتار میکنیم که آن زمان که نیاز به امنیت فیزیکی داشتیم عمل میکردیم!
برگرفته از کتاب: حرفهایی برای امروزیها، از مجموعه کتابهای مهارتهای زندگی
چرا هیچ کس روزنامه دیروز را نمیخواند؟
چرا هیچ کس داروی تاریخ مصرف گذشته را مصرف نمیکند ؟
همه ما میدانیم زمان همه چیز را تحت تاثیر قرار میدهد. هیچ چیز ثابت و بدون تغییر نمیماند. در جهانی که همه چیز درحال تغییر است، اگر اگاهی ما همگام با جهان تغییر نکند دچار «تحجر» و «جمود» میشویم یعنی «سنگ» میشویم و «یخ» میزنیم!
لینک کوتاه مطلب: https://drsargolzaei.com/?p=337