پرسش و پاسخ: شیوه تدریس
.
پرسش:
عرض سلام و ادب
توسعه فضای مجازی باعث شده افراد بیشتری امکان بالا بردن آگاهیهای خود را داشته باشند با هزینه مالی بسیار کم.
تقریبا هر روز ساعتهایی را با صدای شما و دیگر اساتید اندیشمند میگذرانم. بر خلاف شما که به این روش کسب روزی میکنید و محبوب میشوید، من سابقا مذهبی با یادگرفتن از شما هم کسب روزیم مختل شده و هم بین دوستان سابقم منفور شدهام. ولی اشکال نداره، من با این وضعیت مشکلی ندارم. (شوخی کردم)
و اما بعد… به تازگی فایل صوتی «اندیشه مولانا» را که در کانال قرار داده بودید را پس از چند بار گوش کردن تمام کردم. شاید اشتباه میکنم ولی فکر میکنم تناقضی وجود دارد. شما «رشنالیسم»، «دکارت» و روش رسیدن به «intuition» را نقد میکنید، اندیشه «رواقیون» را شخم میزنید و در جای دیگر از مولانا به دلیل اینکه مردم را به «رواقیگری» دعوت و خود «کلبیمسلک» است انتقاد میکنید.
اما خودتان در مقاله مدیتیشن، مراقبه را پیشنهاد میکنید و در جای دیگر اندیشه نیچه را از کتاب زایش تراژدی در مورد زندگی آپولونی و دیونیزوسی تبلیغ میکنید.
آیا سبک زندگی رواقی کمک به این نمیکند که انسانهای فرودست در «هرم مازلو» به خودشکوفایی بیشتری برسند.
با تشکر فراوان و آرزوی سلامت و تندرستی
.
پاسخ دکتر سرگلزایی:
با سلام و احترام
از عنایتی که به مطالب من دارید سپاسگزارم.
اگر به مجموعهٔ درسگفتارهای بنده التفات بفرمایید متوجه میشوید که شیوهی تدریس بنده «نقل و نقد» است.
برای من فرقی نمیکند راجع به یونگ صحبت کنم یا مولانا، ان.ال.پی درس بدهم یا اسطورهشناسی، در هر صورت نظرات و اندیشههایی که انتقال میدهم را نقد هم میکنم. لذا اگر مبحث فلسفهٔ اخلاق را در درسگفتارهای «تاریخ اندیشه: بنیانهای فلسفی روانشناسی» و «چالشهای اخلاقی رواندرمانی» گوش بفرمایید میبینید که بنده به هر دو نظام اخلاقی «رواقیگری» و «کلبیمسلکی» نقدهایی وارد کردهام.
سبز باشید.
لینک کوتاه مطلب: https://drsargolzaei.com/?p=5222